Haberler

Neden Soğuk Sıkım Yağ Kullanmalıyız

• Soğuk sıkım, herhangi bir kimyasal işlem içermeyen mekanik bir işlemdir.

• Gerçek ve eksiksiz bir soğuk sıkım sisteminde, ürünlerin maruz kaldığı maksimum sıcaklık 40⁰C'yi geçmez.

• Soğuk sıkım ile bitki veya tohum doğal özünü, lezzetini, tadını ve aromasını kaybetmez ve besin değerlerini korur.

Neden Soğuk Sıkım Yağ Kullanmalıyız

• Soğuk sıkım sisteminde, heksan kullanılmazken; geleneksel yağ üretiminde yağ, heksan tanklarında çözücü ekstraksiyonu ile dışarı atılır.

• Rafine edilmiş geleneksel yağların aksine, soğuk sıkım yağlar, zamksı maddelerin giderimi (degumming), asit indirgemesi (nötralizasyon), ağartma, koku giderme ve kışlatma gibi herhangi bir işlemden geçmez veya bu işlemlerden herhangi birini gerektirmez.